Trainingen

Masterclass HSP & Hechting

Hoe veilig voel jij je bij iemand anders en hoe voelt die ander zich bij jou? En waar ligt dat dan aan?

Voor de ‘gemiddelde’ HSP is het een extra uitdaging om te ontspannen bij het kennismaken met een nieuw iemand. Als er sprake is van een (mogelijk) coachtraject, kan het nog spannender worden.

Daarnaast speelt altijd mee of iemand in de basis al geneigd is zich veilig te voelen, de omgeving te vertrouwen of juist niet.
Sommigen staan heel open in de wereld en maken zich niet zo snel zorgen over hun relationele veiligheid. Anderen hebben een veel voorzichtiger manier van zijn ontwikkeld. Zo’n proces is altijd een wisselwerking tussen iemands persoonlijkheid en de omgeving.

Als je als coach met hooggevoelige cliënten werkt, worden extra inlevingscapaciteiten, compassie en vermogen tot een sensitieve benadering gevraagd. Dan helpt het enorm als je je eigen basisgevoel ten opzichte van anderen kent en doorziet. Om hier meer zicht op te krijgen, is het begrip ‘hechtingsstijl’ een belangrijk thema.
Met vragen als: wat is een veilige hechting, wat draagt daaraan bij en wat juist niet, hoe ziet onveilige hechting eruit, heeft een HSP een grotere kans op onveilige hechting, hoeveel mensen zijn (on)veilig gehecht, kun je iets doen aan het alsnog veiliger maken van je hechtingsstijl?
Deze en andere vragen komen aan de orde in de Masterclass HSP & Hechting op 1 november 2022.

Na het volgen van deze masterclass:
• Heb je meer kennis over het onderwerp hechtingsstijl.
• Ben je beter in staat om patronen en gedrag die samenhangen met onveilige gehechtheid te herkennen.
• Heb je meer inzicht in je eigen hechtingsstijl.
• Heb je tools geleerd om zowel voor jezelf als voor anderen een zo veilig mogelijke omgeving te creëren.
• Ben je beter in staat om vaardigheden in te zetten voor het veiliger maken van je eigen hechtingsstijl. En eventueel ook die van je cliënten.

De masterclass wordt verzorgd door Jeroen Zweerts en Arja Roozemond.
Beiden hebben jarenlange ervaring met het werken met hoogsensitieve cliënten. Jeroen als (UWV-werkfit-)coach en haptotherapeut, Arja als psychosociaal- en relatietherapeut.
Ook zijn ze als trainer/docent betrokken bij de opleiding tot HSP-coach en die tot HG-deskundige.

Praktische informatie
Instapniveau: HBO/WO werk- en denkniveau, opleiding HG-deskundige of HSP-coach of ruim voldoende basiskennis over hooggevoeligheid. Bv: minimaal de (gratis) videotraining van hooggevoeligheelgewoon, eventueel aangevuld met de online training ‘Van overprikkeling naar veerkracht’.
Datum en tijd eerstvolgende versie: dinsdag 4 april 2023, 13.00 – 17.00
Locatie: Academie voor Haptonomie in Doorn.
Kosten: 195 euro ex BTW
Wil je meer weten? Bel of mail Arja 0614724344 / arja@rvdg-inspiratie.nl
Aanmelden kan ook per mail: arja@rvdg-inspiratie.nl

Trainingen voor slimme, intuïtieve denkers

 In nauwe samenwerking met collega Marga Spaanjaars geeft Arja een aantal trainingen voor ‘slimme intuïtieve denkers’. Mensen die complexe zaken aankunnen, vaak ook hoogsensitief zijn, meestal buiten de kaders denken, veel dwarsverbanden zien en dwarsverbindingen maken; in combinatie met een sterke intuïtie.

The First Step

Een online – geheel docentonafhankelijk – aanbod waarin veel basisinformatie over het onderwerp hoogbegaafdheid wordt gegeven. We beginnen bij de vraag ‘wat is hoogbegaafdheid?’ en vervolgen met modules over denken en leren, voelen, willen en handelen. En dat alles in interactie met de omgeving.
Behalve cognitieve informatieoverdracht, biedt deze training ook methoden voor zelfonderzoek en ervaringsoefeningen.
Door jezelf zo in alle facetten van je hele mens-zijn te begrijpen, word je vaardiger in het omgaan met jezelf èn in je sociale interacties.
The First Step komt in de loop van het voorjaar van 2022 online. Als je geïnformeerd wilt worden als het zover is, meld je dan aan via het contactformulier.

The Next Step

Dit is een live training van vier dagen, verspreid over een paar maanden. We werken met een kleine groep van 6 – 8 personen en gaan daarbij helemaal uit van de ontwikkelwensen van de deelnemers.
Voor een eerste indruk, zie dit introductiefilmpje.
Of download de flyer. Er is zowel een versie voor deelnemers als voor werkgevers.

Inschrijving voor deze groep via hb-trainingen.nl Zodra er genoeg aanmeldingen zijn, gaat de planning van start. De trainingsdagen zullen in principe op maandag of donderdag zijn.
Wil je eerst meer informatie? Vul dan het contactformulier in, of bel 06 14724344.